Diensten

J&T Advies is sterk in het verbeteren van bestaande processen of het vastleggen van processen wanneer dit nog niet eerder is gedaan. Dit wordt gedaan op basis van BPMN 2.0, een techniek die wereldwijd als standaard omarmt is. Deze techniek maakt het voor procesontwerpers eenvoudiger om het proces vast te leggen en voor opdrachtgevers om de procesplaat te lezen.

De voordelen van het vastleggen en/of verbeteren van processen zijn vaak niet direct zichtbaar. Echter is het eenvoudig uit te rekenen voor een bedrijf hoeveel tijd een medewerker bespaard door gebruik te maken van nieuwe werkwijzen.

Een grote besparing ligt in het opleiden van nieuw personeel: de vastgelegde processen geven houvast voor de nieuwe medewerker waardoor deze sneller zelfstandig kan functioneren. Wat bedrijven vaak over het hoofd zien bij het aannemen van nieuwe medewerkers is het volgende: een nieuwe medewerker is 3 maanden voor slechts 50% effectief aan het werk. In deze periode is ten minste 1 vaste medewerker 60% effectief en dit komt door een intensieve begeleiding van de nieuwe medewerker, maar ook door het herstellen van fouten welke door de nieuwe medewerker gemaakt worden. Na de inwerkperiode zal de vaste medewerker nog ongeveer 85% effectief kunnen werken, nog steeds doordat de nieuwe medewerker begeleiding nodig heeft en fouten maakt. Door deze percentages is het eenvoudig uit te rekenen wat het aannemen van nieuw personeel écht kost. Door de processen vast te leggen en heldere werkinstructies op te stellen kan een besparing van 25-30% gerealiseerd worden! De kosten voor het vastleggen van de processen en werkinstructies zijn gemiddeld 10% hiervan dus bespaard u 25-30%!

Waar wacht u nog op? Neem vandaag contact op met J&T Advies voor een vrijblijvend gesprek op locatie om te zien hoe uw medewerker effectiever kunnen werken!